cf05512a-49e4-41d7-b93e-2e30226672cd.jpg

Tuğba DEDEOĞLU DEMİR

Başkan Yardımcısı

Çalışma aşkı ve büyük dedesi Bekir Sami Dedeoğlu’ndan gelen genlerin de etkisiyle Tuğba Dedeoğlu Demir, çalışmaya lise hayatında başladı. Turizm sektöründe, rehber yardımcılığından stant hostesliğine kadar tüm temel işleri yaptıktan sonra sırasıyla kendi turistik tekstil mağazasını, ardından 1999 yılında kendi turizm acentasını kurdu. Berceste Turizm’i kurduğu yıl Newport Üniversitesi Davranış Bilimleri bölümüne girmiş, 2002 yılında mezun olmuştur. Nlp Practitioner eğitimini de bu yıllarda almıştır.

Turizm sektörüne karşı duyduğu sevginin yanı sıra baba mesleği olan tekstile de sırt dönmeyip bu alanda da çalışmalar yapmıştır. Merter’deki iki büyük mağazanın işletmeciliğini yapan Tuğba Dedeoğlu, bu noktada yaptığı işlerden maddi olarak tatmin sağlasa da maneviyat olarak doyamadığını fark etmiş ve sektörel bir değişikliğe gitmiştir.

Sanata, kitaplara ve öğrenmeye olan tutkusuyla matbaa sektöründe çalışan eşinin de tecrübesinden destek alarak hayallerinin peşinden koşmaya karar verir ve Ceres Yayınları’nı kurar.

Sonrasında 2019 Ekim ayında Zencefil Kitap’ı kurar. Zencefil Kitap çocuk kitapları kategorisinde, 2022 yılında kurduğu Mandal Kitap edebiyat ve şiir kategorisinde faaliyet göstermektedir.

Bu yıllarda insan ve davranışına olan ilgisi EFT (Emotional Freedom Technique) Eğitmenliği, Reiki 1-2, Reiki Art, Mutluluk Kolay Tekniği Eğitimci Eğitimi, Mentorluk Eğitimlerini almıştır. Öğrenmeye olan merakı ve çocuk heyecanı hiç bitmemiş, hala kişisel gelişim alanında eğitimler almaya ve vermeye devam etmektedir.

Özyeğin Üniversitesi ‘’10.000 Kadın Girişimci’’ eğitiminden mezun olduktan sonra yol haritasını baştan sona şekillendirip, klasik bir yayınevi anlayışının dışına çıkmıştır. İnsanları iş dünyası ve kişisel gelişim alanında çeşitli eğitimler, workshoplar ve kitaplarla buluşturmaktadır.  Kadına yatırımı ve kadın girişimciliğini önemli bulan Tuğba, 10.000 Kadın Girişimci Derneği Başkan Yardımcısı, Arya Women Yatırım Platformu Club 5 eş başkanı, Rotary Kadına Nefes Derneği üyesidir.

Her hafta pazartesi sabahları St. Endüstri Radyo’da ‘Lider Kadınlar’ programını hazırlayıp sunmaktadır.